Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Chair of the Board

Chair of the Board

 

 

 

 

«Биография»

Born 1955

Деятельность

Chair of the Board. Elected to the Board of Directors in 2013.

Ms. Ehrling was President of TeliaSonera’s Swedish operations between 2002 and 2006. During 1982 – 2002, she worked for SAS Group, holding various executive positions including Deputy CEO and Head of SAS Airline. Ms. Ehrling is Chair of Securitas AB, Vice-Chair of Nordea Bank AB and Vice-Chair of Axel Johnson AB.

She is elected member of Royal Swedish Academy of Engineering Sciences (IVA) and Chair Advisory Board Stockholm School of Economics. Marie Ehrling holds a BSc in Business and Economics and an Honorary Doctorate.

 

«Компании»

TeliaSonera

 

«Новости»

 

Telias miljardböter i USA rycker närmare

 
Telia TELIA  har misslyckats med att väsentligt pruta ner kravet på 12 miljarder kronor från amerikanska och holländska myndigheter. Det uppger källor till SvD Näringsliv. Telia redovisar inom kort notan för sina korrupta affärer i Uzbekistan.
I höstas stod det klart att Telia Company misstänks för korruption i samband med etableringen i Uzbekistan. Amerikanska och holländska myndigheter har utrett affärerna sedan 2014 och kom i september förra året med ett gigantiskt förlikningsbelopp. Kravet är på hela 12 miljarder kronor.
 

Börsjättarna har pausat jämställdhetsarbetet

 
Hotet om kvotering har försvunnit och det märks när flera börsbolag presenterar årets styrelser. Många ägare verkar ha pustat ut och lagt jämställdhetsambitionerna åt sidan. I år utökas många av börsens största bolag med flera män.
Det har gått snabbt de senaste åren. Flera valberedningar har höjt blicken, vidgat rekryteringsprocesserna och tagit in kompetens utanför närmsta kompiskretsen. Antal kvinnor i styrelser har ökat från 19 procent 2007 till att i dag uppgå till 30 procent. Den största skjutsen har skett sista tre åren och mycket pekar på att regeringens kvoteringshot varit en bidragande orsak.
 

Uppgifter: Ehrling och Knutzen lämnar Nordea

 
En stor ommöblering är på gång i Nordeas NDA SEK styrelse vid vårens bolagsstämma. Vice styrelseordförande Marie Ehrling och styrelseledamoten Tom Knutzen kommer att lämna bankens styrelse, enligt säkra uppgifter till SvD Näringsliv.
Det är två tunga personer med stor erfarenhet från Nordeas styrelse som kommer att försvinna från Nordea i vår. Både dansken Tom Knutzen och vice ordförande Marie Ehrling har suttit i bankens styrelse 10 år vardera – men kommer alltså inte att fortsätta i styrelsen efter årsstämman den 16 mars.

Добавить комментарий

Войти с помощью: 

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вы можете использовать эти HTMLтеги и атрибуты:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>