Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Политик Аландских островов, премьер-министр правительства Аландов (2011—2015)

Политик Аландских островов, премьер-министр правительства Аландов (2011—2015)

 

 

 

 

«Рейтинги»

«Крупнейшие экономики мира 2014»

 

«Темы»

«Мировая экономика»«Страны и Лидеры»

«Новости»

 

Vårdöbrons öde klarnar i vår

Lokalt De nya undersökningarna om Vårdöbron inleds i februari.

Om allt går enligt planerna ska slutrapporten vara färdig i april och det politiska beslutet om det blir en ny bro eller en renovering av den gamla tas under våren.

Hur går det med den nya utredningen om Vårdöbron som lagtinget kompromissade fram i november? Den frågan ställde både Liberalerna och Ålands Framtid till landskapsregeringen under fredagens frågetimme.

Då infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) inte är på plats var det lantrådet Camilla Gunell (S) som fick frågan. Först kunde hon inte svara men bad om att få återkomma under debatten med dagsaktuella uppgifter.
источник: http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=87807

Lantrådet får 7 200 för representation

Lantrådet Camilla Gunell (S) får 1 800 euro per kvartal, sammanlagt 7 200 euro om året, i representationsmedel. Beslutet fattades av vicelantrådet Roger Nordlund vid enskild föredragning.

Om man går tillbaks några år i tiden var summan 2 300 euro per kvartal, men bantades ända ner till 1 200 euro.

– Den sänktes i samband med permitteringar och nu försöker man komma tillbaka till den tidigare nivån., sade Roger Nordlund 2012 när beloppet höjdes från 1 200 till 1 800.

Men sedan dess har det alltså inte rört på sig. (ms)
источник: http://www.nyan.ax/nyheter/notiser.pbs?news_id=87686

Med hopp om mer fart på andra sidan

Under hösten ställdes landskapets yttersta styre, lantrådet och finansministern, i rampljuset när sjukskötarna satte ned foten och tågade ut från ÅHS.

I en från båda parter pr-mässigt uselt skött konflikt enades man efter ett par veckor om att göra patron ur. Sjukskötarna fick en välförtjänt lönehöjning, regeringen fick lugn och ro. Och ålänningarna fick tillbaka sin sjukvård.

Här fick regeringen både utrymme och tuffa arbetsuppgifter, men politik var det ju bara till väldigt liten del.

Däremot kommer det att bli intressant att se hur Tehy-konflikten kommer att spela in när väljarna ska säga sitt nästa höst. För främst Socialdemokraterna var det en balansgång mellan ansvarstagande regeringsduglighet och arbetarrörelsens grundfundament och väljarbas. För Camilla Gunell och hennes parti gäller det att förklara sig i valrörelsen.

För Roger Nordlund och hans centerparti däremot kan det ha varit en lyckträff. Han framstod så som en finansminister ska framstå i dessa tider – som en som håller hårt i stålarna.
источник: http://www.nyan.ax/ledaren/index.pbs?news_id=87291&news_instance=116

Добавить комментарий

Войти с помощью: 

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Вы можете использовать эти HTMLтеги и атрибуты:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>